Túl a szezon első hónapján

2019-06-15
kacsak2.jpg
Sziasztok!
 
Döbbenetes gyorsasággal söpört el fölöttünk a május! A kertben természetesen sok minden változott, történt, alakult, ezekről szeretnénk most röviden hírt adni.
 

Mindenekelőtt egy pár mondat erejéig szeretnék kitérni arra, hogy köszönjük, hogy ilyen sokan kitöltöttétek a kérdőívet. A legfőbb célunk az, hogy változatos, egészséges kosarakat tudjunk összerakni és ezért minden helyzetben a tudásunk és tapasztalataink legjavát beleadva igyekszünk dönteni, tervezni, gazdálkodni. Számunkra nagyon fontos érték a közösség által támogatott mezőgazdaság koncepciójában a közös kockázatvállalás és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy van egy olyan közösség, akik ebben szintén felismerték az értéket és igyekszünk meghálálni a bizalmatokat azzal, hogy a következő dobozok – reményeink szerint – egyre színesebbek, bőségesebbek lesznek, ahogy jön a nyár. Természetesen, aki szeretne ezekről beszélgetni, úgy érzi, hogy benne ragadt bármi vagy nem ért valamit, az keressen minket bátran akár személyesen, akár telefonon vagy emailben.   No, de vissza a kertbe! 18-án lezajlott a nyílt nap, köszönjük az érdeklődéseteket, nyitottságotokat, valamint a krumplibogár-gyűjtögetésben és gyomlálásban való hatalmas lelkesedéseteket! 🙂

Nekiestünk a paradicsom palánták kiültetésének is, némelyik már virágzik, már majdnem a végére is értünk, de paprikából, padlizsánból jó pár vár még kiültetésre. Mi meg arra, hogy végre ne essen és rá lehessen menni a földre! 🙂 Ha éreztek magatokban erőt így az iskola év utolsó hajrájában, vagy épp feltöltődni vágytok egy kicsit és lelassítani a nagy rohanásban, szeretettel várunk titeket – amikor szép az idő – most jól jön minden segítő kéz!

Amint azt tudjátok már más levelekből, a borsó szépen halad a tányérotokhoz vezető úton, már tényleg nem kell sok ahhoz, hogy megtörténhessen az első szedés, de addig is megmutatom, hogy – szép időben – hogyan mutat a borsó földünk. 

A hónap talán legfantasztikusabb hírei azonban csak áttételesen köthetőek a zöldségekhez… Kikeltek a kiskacsák! És ha mindez nem volna elég, még egy egész méhcsalád is költözött a kertbe, akiket ti is megcsodálhattok, ha kint jártok! Addig is egy kis ízelítő:

Mindezeken túl elindult az Instagram oldalunk is, úgyhogy mostantól ott is és Facebookon is követhetitek, hogy mi történik a kertben, ha kíváncsiak vagytok rá!
Reméljük a június hoz magával egy kicsit több napsütést, bár az eső egyébként jó és hasznos dolog, hogy szépen fejlődésnek indulhassanak a tökfélék, kikeljenek az elvetett kukorica, bab és uborka magok, legyen bőven szüretelni való borsó és karalábé. 
Sok szeretettel gondol rátok,

a Háromkaptár egész csapata

szöveg: Ágoston-Papp Dorottya
képek: Ambrózy Noémi és Ágoston-Papp Dorottya