MEZÍTLÁBAS KERTÉSZKÉPZŐ TANFOLYAM

Szeretettel várjuk hobbikertészek, jövőbeli kertészek és minden kertszerető ember jelentkezését, aki szívesen eltöltene havonta egy napot egy festői környezetben fekvő gazdaságban, ahol megismerheti egy gazdálkodó éves teendőit, sőt meg is tapasztalhatja azokat.

Várjuk továbbá mindazokat, akiket foglalkoztat a fenntarthatóság kérdése. Manapság egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a sok vegyszer segítségével előállított, messziről szállított, agyoncsomagolt élelmiszer káros mind környezetünkre, mind egészségünkre nézve. De még ennek tudatában sem feltétlenül könnyű az első lépéseket megtenni ‘a másik’ úton: kisebb, helyi gazdaságok vegyszer- és csomagolásmentes termékeit vásárolni, vagy akár saját magunk megtermelni élelmünk egy részét. A tanfolyam ebben a szellemben igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik a fenntarthatóbb útra szeretnének térni, vagy már elindultak ezen az úton.

 

Mit kínálunk?

Egy kifejezetten gyakorlati jellegű tanfolyamot: a résztvevők mindig a kert aktuális teendőibe kapcsolódhatnak be a kertvezető és a kert munkatársai segítségével. Munka közben mindenki felteheti kertészeti kérdéseit, melyekre igyekszünk minél kielégítőbb válaszokat adni. Sem elméleti, sem gyakorlati előzetes tudás nem feltétele a részvételnek.

Célunk az, hogy a tanfolyam végére mindenki képet kapjon arról, hogy a vetéstervtől a gyomláláson és a növényvédelmen át a betakarításig és a tartósításig melyek a legfontosabb teendők egy kertben. Az itt szerzett tudást mindenki felhasználhatja saját kertje tervezésénél, művelésénél.

 

A tanfolyam ára:

– 2018. december 31-ig befizetve 65 ezer forint összesen

– 2019. január 31-ig befizetve 70 ezer forint összesen

– Két részletben befizetve (2019. január 31-ig és május 31-ig) 80 ezer forint összesen

 

Jelentkezési határidő: 2019. február 15.*

*Maximum 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni; a tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.

Ki tartja?   Vukovich Daniella, a Háromkaptár Biokert vezetője és munkatársai, Ágoston-Papp Dorottya és Bőhm Judit.

Mikor?  2019. februártól novemberig minden hónap utolsó szombatján – összesen tíz alkalommal.

Helyszín  Háromkaptár Biokert

  1. Tahitótfalu Tamási Áron u. 5202/972021

Jelentkezés módja

Jelentkezni Vukovich Daniellánál lehet: kertmuhely.tanfolyam@gmail.com

 

További kérdésekkel forduljatok hozzánk a megadott elérhetőségeken:

Telefon: +36 20 8281296

Facebook: https://www.facebook.com/foldszeretgetokertmuhely/