Beköszöntött a július

2019-07-13
zeller_01-1-1280x718.jpg

Sziasztok!

Beköszöntött a július, sőt már két hét el is telt belőle, és mi végre kezdjük azt érezni, hogy úrrá leszünk a május-június hatalmas gyomdömpingjén. Emellett nagyon örülünk, mert érik a cukkini, az uborka, egyre nagyobb répák és céklák kerülnek a dobozokba, sőt, már nem kell sokat várni és lesz paprika meg paradicsom is. A padlizsán is virágzik, sőt már bébi padlizsánkák is vannak némelyiken. Nézzétek milyen gyönyörű mindez!

Sikerült lemulcsolnunk a patiszonok ágyását is, ami azért nagy öröm, mert így lassabban párolog el a talajban található víz és gazdagabb lesz a talajélet, ami hosszú távon nagyon jó a benne élő növénykéknek. Reméljük egyszer majd minden ágyáson sikerül ezt megvalósítani. Addig is ún. agro-szövetet használunk például a paprikák és a paradicsomok alatt, amin néha gyönyörű gyíkok is szívesen napoznak. 

 Fent, balra a harmadik képen egy sárgadinnye kezdeményt láttok és örömmel jelentem: nem ez az egy példány érik a fóliasátorban! 🙂 

Ezzel a néhány záró képpel búcsúzok most tőletek, amin nem csak a már emlegetett paprikákat láthatjátok, hanem hogy salátát, zellert, kukoricát, hagymát is nevelgetünk, reméljük ők is egyhamar a tányérotokon landolnak. Továbbra is szeretettel várunk Benneteket a kertben családdal vagy anélkül, kérdés, kérés esetén keressetek minket bizalommal és élvezzétek nagyon a nyarat, reméljük, hogy sikerül feltöltődnötök és kikapcsolódnotok a következő hetekben!

Szeretettel, a Háromkaptár Biokert minden munkatársa nevében, Doró

Fotók: Halasi Zsolt és Ágoston-Papp DorottyaMég több, aktuális tartalomért keressetek minket Facebookon és Instagramon is.