Receptválogatás teszt oldal


Almás-húsos töltött kínail kel - mmkriszti
Hozzávalók: 50 dkg kínai kel 25 dkg bőr és csont nélküli darált csirkemell 2 nagy alma 1 tojás 2 dl kefir 2 evőkanál borecet 1 evőkanál búzakorpa 1 csokor petrezs
alma, csirke, hagyma, hús, kefír, kínai kel, petrezselyemzöld, tojás
Bloody Mary (paradicsomos, szárzelleres alkoholos koktél) - mmkriszti
Hozzávalók: 4 cl vodka 12 cl paradicsomlé 1 cl citromlé 2-3 csepp Tabasco szósz 2-3 csepp Worchestershire szósz só, bors A pohárba jeget teszünk. A vodkát, és a
citromlé, paradicsomlé, szárzeller
Csicseriborsókrém (hummusz) - 1+13 változat - mmkriszti
A világ számos országában alapélelmiszer, húsmentes étkezéseknél gyakran használt összetevő a csicseriborsó. Krémet rengetegféleképpen készítenek belőle. A hummusz név ar
citromlé, csicseriborsó, fokhagyma, olívaolaj, petrezselyemzöld, szezámmag
Főtt articsóka olívaolajjal és citrommal - mmkriszti
Az articsókát meghámozom: kívülről letöröm a kemény leveleket, a szárát levágom kb 3 cm-esre és meghámozom. Félbevágom, a közepéből kivágom a szálakat, ha vannak. Sós,
articsóka, citrom, olívaolaj
Gyömbéres chilis vöröslencseleves - mmkriszti
Húsmentes étkezésnél a lencse nagyon jó táplálék. Ez egy könnyebb étel, nincs benne hagyma, és a vöröslencse is kímélőbb mint a barna. Hozzávalók 2-3 főre: 15 dkg vör
chili, fokhagyma, lencse, petrezselyemgyökér, sárgarépa, zellergumó
Kelkáposztás pite sütőtökkel, szalonnával - mmkriszti
Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 1,5 óra Alapanyagok: 3 ek olívaolaj 40 dkg sütőtök kisebb darabokra vágva 1 tk só frissen őrölt bors 1 fej hagyma finomr
hús, kelkáposzta, sütőtök, szalonna, zsálya
Korianderes vöröslencseleves - mmkriszti
A koriandert a főzés legvégén keverve a levesbe különlegessé tehetjük az ételt. Hozzávalók 2-3 főre: 15 dkg vöröslencse (nem kell beáztatni) 3-4 gerezd fokhagyma a
gyömbér, koriander, lencse, petrezselyemgyökér, sárgarépa, zeller
Körözöttel töltött szárzeller - mmkriszti
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg juhtúró 10 dkg tehéntúró 10 dkg vaj 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva 1 evőkanál pirospaprika 1 kiskanál őrölt kömény só, őrölt f
bors, hagyma, köménymag, pirospaprika, szárzeller, túró, vaj
Lencsepörkölt - kisvirag
Csípős pörköltalap (darabolt paradicsom és paprika) a mélyhűtőből és beáztatott lencse felhasználásával. Kellett hozzá (2-3 főre): kb 25 dkg lencse 1 vöröshagyma
hagyma, krumpli, lencse, paprika, paradicsom
Marhahús hokaido tökkel és zöldségekkel - mmkriszti
Arab jellegű étel Jamie Olivértől. Hosszan készül és sok főre. Hozzávalók (10 adag): 1 kiló marhahús (mellét írja, az gondolom a szegy, nekem “Tafelspitz”-et adott
csicseriborsó, fahéj, hagyma, hús, koriandermag, marhahús, paradicsom, rómaikömény, rozmaring, sárgarépa, sütőtök, szárzeller
Oreganós, kapros, paradicsomos lencse sárgarépával - mmkriszti
Görög étel, ami ránézésre hasonlít a mi lencsefőzelékünkre, de ízben már kevésbé. A görögök egy-két szelet fetasajttal és kenyérrel eszik. A lencsét nem kell előre beázta
babérlevél, ecet, fokhagyma, kapor, lencse, oregano, paradicsomlé, sárgarépa
Tea frontérzékenységre - mmkriszti
Ha nektek is olyan érzésetek van frontok hatására, mintha lovak vágtatnának a fejetekben, akkor próbáljátok ki, hogy citromfű-rozmaring-levendula keverékéből összesen 1 p
citromfű, levendula, rozmaring
Tojásmentes szilvásgombóc - kisvirag
Meglepő, de csomó dologba inkább csak megszokásból teszünk tojást, például ez a kurmplis gombóctészta tökéletes tojásmentesen is. Kellett hozzá: (~40 db gombóchoz)
cukor, fahéj, kókuszzsír, krumpli, liszt, szilva
Toszkán zöldbab - paradicsommal, szalonnával - mmkriszti
Az előfőzött zöldbabot pirítsunk össze paradicsom- és szalonnakockákkal, paprikával, fokhagymával, és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal. Főzése: Dobjuk a zöldbab
bazsalikom, fokhagyma, hús, paradicsom, szalonna, zöldbab
Zöldséges pecsenye Zilahy Ágnestől (1894) - mmkriszti
„Egy kiló szép felsár szeletet tegyünk lábasba egy kanál zsirral, sóval és 2 deczi eczettel; tegyünk bele egy szál tiszta és kerekbevágott sárgarépát, petrezselyem gyöker
hagyma, hús, karalábé, krumpli, petrezselyemgyökér, sárgarépa, zellergumó
Zöldségleves kurkumával - mmkriszti
Kevés olajon megpirítottam egy félbevágott fokhagymagerezdet, majd kidobtam belőle (benne is lehet hagyni). Az olajba tettem apróra vágott gyömbért, 1-2 perc kevergetés u
gyömbér, koriander, krumpli, kurkuma, sárgarépa, tejföl, zöldpaprika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *