Zöldborsó eltéve télire

A frissen szedett, kifejtett, gondosan válogatott, fiatal zöldborsót gyengén sós vízben felforraljuk. Ha teszünk bele egy kis szódabikarbónát, akkor szebb arad a színe.

Leszűrjük és telerakjuk az üveget, a tetején kb egy ujjnyi helyet hagyva. Az üveget néha rázzuk meg, akkor több fér bele.

Minden üvegbe egy csapott evőkanál cukrot teszünk. A főzőlevet újra felforraljuk és felöntjük vele az üvegeket. Lezárjuk és az üvegeket dunsztoljuk: nagy lábost kibélelünk konyharuhával vagy újságpapírral, erre állítjuk az üvegeket, a lábost feltöltjük vízzel és a vizet fellforraljuk. Akkor jó, ha az üvegeken belül is gyöngyözik a víz. Így forraljuk fél órán keresztül. A dunsztolást három nap múlva megismételjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *