Zöldfűszerek fagyasztása

Bármilyen zöld fűszert, amit apróra vágva használunk frissen, lehet fagyasztani is. Legjobb adagokban, így könnyebb később felhasználni.

A zöldfűszert (petrzselyemzöld, snidling, bazsalikom, koriander, kapor, vagy ami éppen nagy mennyiségben van) megtisztítom és apróra vágom, ugyanúgy, mintha éppen felakarnám használni. Jégkockatartóba teszem, amennyire lehet tömörítem is. Kevés vizet öntök rá és beteszem a fagyasztóba.

Amikor megfagyott ki lehet venni és zacskóba tenni a fűszerkockákat. Ha kevés volt a víz, akkor lehet, hogy szétesnek, de az sem baj, akkor lehet kanállal adagolni. Ha sikerült egyben tartani őket, akkor amikor kell, csak kiveszek egyet és mehet az ételbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *