Ételízesítő

Csak bátran, más összeállításban is jó, nem kell főzni, nem kell szárítani, nem lehet elrontani!

Hozzávalók nagyjából:

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyemzöld és zellerzöld
fél kg só

A zöldségeket megtisztítom és nagyobb darabokra feldarabolom. Ahány kilo a zöldség egyben lemérve, annak kb. 10% a kicsit durvás só ami kell. Én himalaya sót használok, nem az egész finomat hanem egy kicsit darabosat. Minden feldarabolva és húsdarálón ledaralni, én most az új elektromos vágógépemen daráltam le. Utána besóztam és hagytam sóban állni egy jó fél órát, amíg levet nem eresztett, közben megkevergettem egyszer kétszer. Azutan kis üvegekbe jól lenyomkodni, és az üveget alaposan telerakni, ne legyen semmi hézag. Levével együtt, ne legyen benne levegőbuborék, s utána lezárni. Egy hűvös polcon sötétben elmarad, de én most a frigiben tárolom.

Ez rengeteg lesz, és nem kell pontosan ragaszkodni az összetevőkhöz, én azt tettem bele ami éppen a kertben érett. Máskor még szoktam tenni paradicsomot és lestyánzöldet is, ha van.

Marika receptje, köszönjük!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *