Tojásmentes szilvásgombóc

Meglepő, de csomó dologba inkább csak megszokásból teszünk tojást, például ez a kurmplis gombóctészta tökéletes tojásmentesen is.

Kellett hozzá: (~40 db gombóchoz)

~900 gr krumpli
durumliszt
7-8 evőkanál kókuszzsír

szilva
fahéj, cukor
zsemlemorzsa

A szilvát negyedekre vágtam, és megszórtam fahéjjas cukorral.
A krumplit héjában megfőztem, összetörtem, és durumliszttel és kókuszzsírral összegyúrtam tésztává. Sajnos sem a lisztet, sem a kókuszzsírt nem emlékszem már pontosan mennyi lett, de amíg megfelelő állagú tésztát nem kaptam.
Ezután kis darabokat téptem belőle, megformáztam a tenyeremben, lenyomkodtam, beletettem a szilvát és összegombócoltam. Kisebb-közepes gombócok lettek, ebből kb 6-7 darabot számolhatunk per fő.
Forró enyhén sós vízben kifőztem őket, amíg a felszínre nem jöttek.
Eközben kókuszzsíron zsemlemorzsát pirítottam.
Mivel a  cukros-fahéjas szilva több volt, mint amennyi gombóc lett, a maradékot beleborítottam egy lábasba, és addig főztem-forraltam, amíg a gombóc el nem készült. Ekkor botmixerrel pürésítettem, és ebbe tunkoltuk bele a gombócokat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *