Tzatziki – joghurtos uborkasaláta

Az uborkát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, megsózom és legalább fél órát állni hagyom.

Ha sikerült igazi, sűrű görög joghurtot venni, azzal készítem. Ha az nincs, akkor lehet tejfölt használni, vagy tejfölt elkeverni joghurttal, vagy lehet joghurtot konyharuhával bélelt szűrőbe tenni és kb két óra alatt lecsöpögtetni.

Alaposan kinyomkodom az uborka levét. Összekeverem a joghurttal és kevés citromlével. Teszek bele 2 gerezd félbevágott fokhagymát, amit tálalás előtt majd kihalászok belőle. A fokhagymát ízlés (és gyomorerősség) szerint össze is lehet törni és belekeverni.

Apróra vágott petrezselyemmel és kaporral ízesítem , jól összekeverem és legalább 1 órára hűtőbe teszem.

Sült zöldségekhez és húsokhoz nagyon jó kiegészítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *