Tavaszi zöldsaláta

A tavaszi, első zsenge levelekből összeállított saláta ízletes és harsogóan zöld. Színe felüdülést hoz, főleg ha pár szép ehető virággal díszítjük. A virág sajnos itt csak dísz. A háromszín árvácska biztosan ehető, ezek a nemesített fajtákban nem vagyok biztos, ha fogyaszthatók is, csak bio forrásból.

 

Kellett hozzá (2-3 főre):

egy kupac zsenge spenótlevél (zöldségestől)
6-7 zsenge mángold levél (saját palántáról)
egy kupac medvehagyma levél (zöldségestől)
egy kupac pitypang levél (gyűjtésből)
metélőfokhagyma-levél (csomagból)
csíra (csomagból)
manzanilla extra szűz olívaolaj

A leveleket megmosom, jól lecsöpögtetem, falatnyikra tépkedem, összekeverem, és meglocsolom manzanillával. Ennek az olajnak a füves, erőteljes íze jól illik a harsogózöld levelekhez.
grillkolbász (hentestől) és hajába főtt krumpli (csomagból) volt mellé.

grillkolbász

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *