Tarlórépa saláta

A tarlórépákat meghámozunk, sós vízben puhára főzzük. Kihűlve vékony szeletekre vágjuk.

Közben elkészítjük a levet, amihez felforralunk 1 liter vizet a következőkkel (vagy ízlés szerint valami hasonlókkal):
3 dkg só
10 dkg cukor
1,5 dl 20%-os ecet, vagy 3 dl 10%-os
1 tk szemes fekete bors
1 kk koriandermag
1 tk mustármag
1 tk köménymag
1 babérlevél

majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt és szeletekre vágott répát felöntjük a hideg lével, és legalább egy órán át hagyjuk állni, utána fogyasztható, vagy lezárt üvegben hetekig eláll.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *