Savanyú uborka – ahogyan biztosan nem romlik meg

3 kg apróbb uborka
4 dl 10 %-os ecet
1,5 evőkanál só
20 dkg cukor
2,1 liter víz
torma – (nyers gyökér) kb. egy közepes sárgarépányi
5-6 babérlevél
fél marok egész bors
kapor ízlés szerint
mustármag (kb. a bors fele)

A hozzávalókat (az uborka kivételével) egy fazékba öntjük és felforraljuk. Közben az uborkát megmossuk és üvegekbe rakjuk. Kb. 15 perc forralás után a levet átszűrjük, és újra felforraljuk. A lobogó lével leforrázzuk az üvegekben lévő uborkákat. Amikor az összes üvegen van ecetes lé, a levet visszaöntjük az edénybe, az üveg száját letakarjuk. Az ismét felforralt lével újra leforrázzuk az uborkát, a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk, és lekötjük, kidunsztoljuk.

Forás: mindmegette.hu

3 Responses to Savanyú uborka – ahogyan biztosan nem romlik meg

  1. zuzu szerint:

    Üdv kissé macera.3 szor forralni.+ dunszt.
    Na ennél van jobb is.
    Na és szalicil évek óta nincs.
    Üdv.

  2. popi szerint:

    Tökre megörültem ennek az oldalnak, meg a gazdaság is nagyon szimpatikus, de ez a tartósítószeres recept érdekes. Biokaja + tartósítószer, ez tényleg komoly? Nem pont a vegyszermentesség lenne a lényeg? Elég fura…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *