Gyöngyhagymával elrakott cukkinisavanyúság

Hozzávalók:
2 kg cukkini
8 gerezd fokhagyma
20-30 dkg gyöngyhagyma
1 csokor kapor
4-4 szál kakukkfű és rozmaring
A léhez:
10%-os ecet
cukor, só, egész bors, koriandermag

A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A húst körömnyi kockákra vágjuk, az üveg aljára kaprot teszünk, a többi megtisztított hozzávalóval együtt az üvegbe rétegezzük. A zöldség-rétegek közé kerül a rozmaring, és a kakukkfű.

Megsaccoljuk mennyi lé fog beleférni az üvegbe. Minden fél liter vízhez fél deci 10%-os ecetet, 10 dkg cukrot, kevés sót, egy kiskanál borsot, és koriandermagot adunk. Felforraljuk, és a cukkinire öntjük. Ezután az üveget lezárjuk, száraz dunsztba tesszük, majd a végleges helyére állítjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *