Friss saláta

A salátarecept: dobálj össze mindenféle zöldséget, ami otthon van, és erre alkalmas, és öntsd nyakon valami dresszinggel.

Kellett hozzá (kb 3 főre)

3-4 darab paprika (fehér és zöld)
3-4 szem nagyobb paradicsom (meg sok kicsi koktél 🙂 )
1 nagyobb uborka
5-6 kisebb szál sárgarépa
saláta
hojiblanca extra szűz olívaolaj

A zöldségeket falatnyira vágom, a salátát összetépkedem (egy kisebb fej, meg a nagyból valamennyi), és meglocsolom az olívaolajjal. Azért választottam a hojiblancát, mert az egy lágyabb olaj, és itt most nem a zöld íz domináns (mint a füvesebb olajak esetében). Átforgatom és kész is.
A zöldségeket, főleg a salátát érdemes jól leszárítani mosás után, hogy minél kevesebb víz legyen a salátában.

Grillkolbász méltó kísérője, egy kis kenyéren és vörösboron kívül nem is kell több egy kellemes vacsorához.
Ráadásul itt végre érvényesülhet a sokféle paradicsomom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *