Fokhagymás, almás répasaláta

Ez is a téli vitaminsaláta kategória, színes, friss, ropogós, tavaszvárós.

Kellett hozzá (3-4 személyre):

5-6 szál nagyobb répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 közepes alma
3-4 gerezd fokhagyma
dió és szezámolaj (vagy más, lágy ízű salátaolaj)

A zöldségeket, almát megpucoltam, és “zsülien”re vágtam. Van ennek technikája, amit igazából nem ismerek, szóval jól elszöszöltem vele, de direkt ilyen kis gyufaszálakat akartam, nem reszelt répát.
A gyökéren volt kevés fiatal petrezselyemzöld is, azt is beleaprítottam. A fokhagymát apróra vágtam, összekevertem az egészet. Meglocsoltam dió és kevés szezámolajjal. Érdemes kicsit hagyni állni, illetve esetleg egy kis borssal vagy diódarabokkal lehet még pikánsabbá tenni.
Aki nem szereti a nyers répát, annak nem ajánlom, aki meg igen, az nagyon szeretni fogja 🙂

Párom sajtot és kenyeret evett hozzá, én meg húst sütöttem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *