Csemege uborka egyszerűen eltéve

1 üveghez /750 ml/:
5-6 db uborka
2 ágacska kapor
5-6 db szemes feketebors
5-6 db mustármag
1/4 teáskanál köménymag
2-3 vékony szelet gyömbér (pucolva)
2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
0,2 dl 10 % ecet
1 egész babérlevél
forralt víz
pici befőzési szalicil
aki szereti, tehet bele hegyes paprikát vagy pepperonit és tormát

Elkészítés:

A befőttes üvegeket jól kimosom, csírátlanítom. Az uborkákat jól megmosom.

A szükséges mennyiségű vizet forrni teszem.

Az üvegekbe pakolom szorosan az uborkát, bele a fűszereket, és csurig töltöm a felforrt vízzel.

A kupakok belsejét meghintem szalicillal és lezárom.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *