Apró cukkinik savanyúságnak eltéve

Hozzávalók: apró, 10 cm-nél nem nagyobb! cukkini, só, kapor, köménymag, ecet, cukor, fokhagyma

A cukkiniket megmosom, lecsöpögtetem, majd vékonyan lehámozom és félbevágom. Jól besózom (kilogrammonként 1 evőkanál só) és 4 órán keresztül hagyom állni. Nagy uborkásüveg aljára teszek szálas, megmosott, lecsöpögtetett kaprot, erre rakom az enyhén kicsavart cukkinit. A felöntőléhez vizet, ecetet, cukrot, köménymagot forralok, beleteszek néhány gerezd tisztított, zúzott fokhagymát, majd a zubogva forró levet ráöntöm a cukkinire. A tetejére rászórok egy késhegynyi tartósítószert, azonnal lekötöm, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *