Répákkal főtt zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zeller hámozva, kockára vágva
  • 10 dkg (kisebb) sárgarépa hámozva, felkockázva
  • 5 dkg (kisebb) petrezselyemgyökér hámozva, felkockázva
  • 5 dkg vöröshagyma finomra vágva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva vagy reszelve
  • 1 l víz
  • 1 tk. só
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg rizsliszt
  • 1/2 tk. őrölt fehérbors

Elkészítése:

  • Az első 6 hozzávalót egy lábasban a tűzre tesszük, forráskor megsózzuk, majd 20 perc alatt puhára főzzük.
  • Ha megfőtt megmixeljük, a tejben elkevert rizsliszttel besűrítjük, és a fehérborssal fűszerezzük.
  • Önmagában, pirított teljes kiőrlésű kenyérkockákkal vagy valamilyen maggal pl. pirított dióval tálalhatjuk is (de ennek ch értékét számoljuk a leveshez).

Egy rendes adagban (40 dkg) 17, 23 gramm szénhidrát van, 10 dkg levesben mindössze 4,31 g ch található.

A recept és a fotó forrása: Diéták és Álmok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *