Szárzeller krémleves

Hozzávalók:
1 közepes szárzeller
2 db burgonya
20 dkg bacon (vagy császárszalonna)
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
0.5 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 l alaplé (hús vagy csontlé)
2.5 dl főzőtejszín
2 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
só, bors

A császárszalonnát kockára vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. (Kell egy kevés olaj mert a császár könnyen leragad.)

A hagymákat is felszeleteljük, és a szalonnával kissé összepároljuk. A szárzellert és a burgonyát is kockára vágjuk és hozzáadjuk. Felöntjük az alaplé egy részével, épp hogy ellepje és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

Botmixerrel pépesítjük és felöntjük a többi alaplével. A tejszínt elkeverjük 2 ek. liszttel és a leveshez öntjük. Sóval borssal petrezselyem zölddel ízesítjük és még 5 percig forraljuk.

Forrás: nosalty.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *