Sóskaleves malachússal

Hozzávalók: 1-1.5 kg bőrös malac, 30-40 dkg sóskapüré ( jó a fagyasztott is),só, citrom, ételízesítő, 0.5 l. tejföl.

Az újnyi csíkokra (kb. 2 cm) vágott húst (oldalas, comb) kb. 3 l. vízben felteszem főni. Sóval, vegetával ízesítem. Ha a hús már félpuha, beleöntöm a sóskapürét. Ha kell, sózom és citromlével, vagy citromsavval savanyítom.

Akkor az igazi, ha kellemesen savanykás íze van. Ha a hús teljesen megfőtt, a tejfölben elkeverek egy evőkanálnyi lisztet, és ezzel behabarom a levest.

Ha átforrt, fogyasztható.

Forrás: Karácsonyi receptkönyv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *