Portugál kolbászos fodroskel leves (caldo verde)

1 fej hagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
4 ek olívaolaj
6 burgonya vékony szeletekre vágva
2 l víz
fokhagymás kolbász vagy húsos szalonna kis kockára vágva
2 kávéskanál só
fél kg fodros kel, éles késsel a lehető legvékonyabb csíkra vágva

A hagymát és a fokhagymát serpenyőben három percig pároljuk kevés olívaolajon. Hozzáadjuk a burgonyát, folyamatosan rázogatva további 2-3 percig pároljuk.

Felöntjük a vízzel, felforraljuk, 20 percig közepes lángon puhára főzzük. Levesszük a tűzről, pürítjük.

Közben néhány percig pirítjuk a kolbászt, papíron megszárítjuk, hozzáadjuk a burgonyához. Hozzáadjuk a káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, s további öt percig kis lángon hagyjuk.

Tálalás előtt belekeverünk a levesbe még egy evőkanál olívaolajat, s fedő nélkül legalább öt percig főzzük még.
Forrás: Bűvös szakács

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *