Mángoldkrémleves pirított lenmaggal

1 kis fej hagyma, vagy két szál újhagyma
2 nagyobb szem burgonya
kb 50 dkg mángold levél a szára nélkül
2-3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
só, bors, olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet

 Kevés olívaolajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd ráteszem az egészen kicsire vágott vagy szétnyomott fokhagymát. Hozzáteszem a megpucolt és kockára vágott krumplit, felöntöm vízzel, sózom és megfőzöm. Amikor a krumpli már puha, akkor mehet bele a csíkokra vágott mángoldlevél. További 10 percig főzöm. A levest botmixerrel pürésítem és belekeverem a tejszínt. Felforralom, ízesítem az ecettel és kész is.

Amíg fő a leves, addig száraz serpenyőben megpirítom a lenmagot, és ezzel megszórva tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *