Kelkáposztás csurgatott leves

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 45 perc
Alapanyagok:

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1,5 tk só
  • fél tk őrölt bors
  • 4 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán

A kelkáposztát leveleire bontom, a torzsarészt kivágom, a leveleket pedig pár centis darabokra vágom. Egy lábasban felhevítem az olajat, rádobom a káposztát, sózom, borsozom és 2-3 percig fonnyasztom, közben kevergetem.

Felöntöm az alaplével és kb. 10 percig főzöm, amíg a kelkáposzta megpuhul (de nem szottyosodik). Közben a tojásokat felverem a parmezánnal, enyhén megborsozom. Folyamatos keverés mellett a levesbe csurgatom a felvert tojást.

Forrás: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *