Kelkáposzta-krémleves

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej hagyma
zöldségleves vagy víz
1 evőkanál olívaolaj
pirospaprika
őrölt fűszerkömény

bors

Elkészítés: A megmosott kelkáposztát apróra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. Olajat hevítünk egy lábosban, a hagymát ezen megdinszteljük. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórunk rá, összekeverjük, majd beletesszük a kelkáposztát, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát. Ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, fűszerköménnyel. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *