Kéksajtos szárzeller krémleves

Hozzávalók:
1 csomag szárzeller
7 dkg kéksajt
2,5 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 liter víz
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
só, frissen őrölt fekete bors
csipet frissen reszelt szerecsendió

A szárzeller torzsás végét levágjuk, a szárakat megmossuk, ha kell a szálkákat lehúzzuk, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

Egy lábasban felhevítjük a vajat az olajjal, és a kockára vágott szárzellert fedő alatt pár percig pároljuk. Rádobjuk a kéksajtot, ha már szinte folyós, akkor felöntjük vízzel,elkeverjük, és közepes lángon tartva megvárjuk, míg gyöngyözni kezd. Hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A leves felét kiszedjük és botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük a lábasba.

Petrezselyemmel meghintve, pirítóssal tálaljuk.

Tipp: A pirítós helyett kiflikarikákkal, kenyérkockákkal is tálalhatjuk.

Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *