Gyömbéres chilis vöröslencseleves

Húsmentes étkezésnél a lencse nagyon jó táplálék. Ez egy könnyebb étel, nincs benne hagyma, és a vöröslencse is kímélőbb mint a barna.

Hozzávalók 2-3 főre:
15 dkg vöröslencse (nem kell beáztatni)
3-4 gerezd fokhagyma
a fokhagyma mennyiségével kb megegyező darab gyömbér
1 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
kurkuma, chili (ízlés szerint), só, olaj

Olajat melegítek és beleteszem az egészen apróra vágott gyömbért és a chilit. 1-2 percig pirítom, beleteszem a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, rászórom a kurkumát, összekeverem, és felöntöm 1 liter vízzel. Vigyázni kell, a fokhagyma nehogy megégjen. Lefedve kb 20 percig főzöm. Ekkor beleteszem a vöröslencsét és további 20 percig főzöm. A vöröslencse sárga lesz mire megfő, és szét is esik, ettől a leves sűrű lesz.

Lehet kevesebb vízzel is készíteni, akkor rizzsel lehet tálalni. Levesként kevés citromlével és savanyú barnakenyérrel esszük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *