Fűszeres kelkáposztaleves

Elkészítési idő: nettó 35 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:

  • 3 fej fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 ek friss rozmaring, finomra aprítva
  • 1 szem krumpli
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1-1,5 liter zöldségalaplé
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 csésze víz

A sütőt 190 fokra előmelegítem, közben a fokhagymafejek tetejét óvatosan levágom, és vágott felükkel felfelé, kevés olívaolajjal meglocsolva, alufóliába csomagolva 1 órán át sütöm őket. Ha kihűltek, a gerezdeket kinyomkodom a héjból, és félreteszem.

A maradék olajat egy lábasban felhevítem, hozzáadom a babérlevelet, a rozmaringot, a felkockázott krumplit, a sült fokhagymát és a felszeletelt póréhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, meghintem a fűszerpaprikával, enyhén lepirítom (vigyázok, nehogy megégjen) és felöntöm az alaplével. Amikor a krumpli megpuhult, kiveszem a babérleveleket, és az egész levest turmixolom.

Visszateszem a tűzre, hozzáadom a vizet és a feldarabolt káposztát. Tovább főzöm, amíg a kelkáposzta elkészül, de még harapható az állaga, és a színét sem vesztette el, ez nagyjából 10 perc. Buggyantott tojással kínálom.

 

Forrás: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *