Fodroskel leves pasztinákkal

Jól érvényesül a pasztinák íze a fodroskel mellett. Kellemes zöldségleves azoknak, akik szeretik a “nagyon zöldség ízű” ételeket. 🙂 Akinek ez már túlzás, annak is ízleni fog a leve, esetleg tésztával.

Hozzávalók:
20 dkg fodroskel (a középső vastag szára nem, de a levelek szára igen)
1 fej vöröshagyma
kis darabka gyömbér
kis darabka zellergumó
1 sárgarépa
1 nagyobb pasztinák
1 babérlevél
kakukkfű
só, olaj

Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd ráteszem a nagyon apróra vágott gyömbért is. Sózom és lefedve hagyom főni pár percig. Közben megpucolom és feldarabolom a kis darab zellert és a sárgarépát, ezeket is hozzáteszem, jól átkeverem és újra lefedve hagyom. Megpucolom és kb 1-1,5 cm-es kockákra vágom a pasztinákot. Lemosom a kelleveleket, a középső szárat ehhez nem használom, a levelek szárát apróbbra vágom, a leveles részét kicsit nagyobb darabokra.

Felöntöm a levest kb 1,5 liter vízzel, beleteszem a pasztinákot, a kelleveleket, egy babérlevelet, kakukkfüvet. Szép színes lesz. 🙂

fodroskelleves_fozes

Lefedve forrástól számítva kb 30-40 percig főzöm. Végül ha kell még sózom.

Ha a levét megettük kevés zöldséggel és tésztával, akkor a maradék főtt zöldséget nekem mindig jól jön a reggeli főtt kölesembe.

fodroskel_zoldsegreggeli

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *