Fácánleves

Nem sokban különbözik a tyúkhúslevestől, lényegében csak a hús fajtájában), mégis, szerintem sokkal finomabb a fácánleves. Talán ennél már csak a galambleves finomabb. 

Kellett hozzá:

Egy fácán szárnyai, háta, nyaka, szíve, zúzája
2-3 közepes répa (csomagból)
1 közepes szál gyökér (csomagból)
1 közepes pasztinák (csomagból)
2 nagyobb szem krumpi (csomagból)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél csomag petrezselyem (mélyhűtőből, nyári csomagból)
só, bors
durum cérnametélt

A fácánt átmosom, hogy ne legyen véres, majd hideg sós vízben felteszem főni közepes lángon. Amikor felforr, leveszem. Egy-másfél órát főzöm. Menet közben leszedem a habját. Amikor már nem habzik, csak szépen halkan forr (és kezd puhulni a hús) beleteszem a közben megtisztított zöldségeket. a gyökérféléket hosszában négybe (vagy többe, vastagságtól függően) a hagymákat egészben, a nagy krumplikat félbe vagy négybe vágva teszem bele. Sózom, borsozom, és a zöldségek megpuhulásáig alacsony fokozaton (hogy éppen csak forrjon). Amikor kész, veszek ki a levéből, és abban főzöm kb 2 perc alatt készre a levestésztát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *