Csípős édesburgonya krémleves

Hozzávalók (2-3 adag)
1/2 kg édesburgonya (2 nagy)
6 dl húsleves
2 salottahagyma (vagy egy kisebb vöröshagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika (ízléstől függően)
3-4 ek. olaj, só, bors
Az édesburgonyát félbevágjuk, és 200 C-os sütőben alufólia alatt sütjük (kb. 40 perc alatt puhul meg). Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha használjuk, a kimagozott chilipaprikát is (vigyázat, ízléstől és típustól függ, hogy ki mennyit visel el ebből, úgyhogy inkább kezdjünk kevesebbel, hozzáadni mindig lehet). Felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a megsült édesburgonya kikapart húsát, sózzuk, borsozzuk, végül robotgépben pürésítjük.
Innentől kísérletezhetünk a fűszerekkel: főzzük fahéjjal, korianderrel (India), citromfűvel, zöldcitrommal, kókusztejjel (Délkelet-Ázsia) vagy gyömbérrel, szerecsendióval (Karib-szigetek).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *