Csicsóka krémleves dióval

A csicsókát lehet főzni is, így gyorsabban elkészül, de sütve finomabb, erőtelesebb íze lesz. A dió pedig remek kiegészítője ennek a levesnek.

Csicsóka krémleves
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg csicsóka
1 közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejföl (vagy joghurt, zabtejszín stb.)
vaj vagy olaj, só, bors
dióolaj vagy pirított dió a tálaláshoz

A csicsókát megtisztítom. Ha hófehér levest szeretnénk, akkor hámozzuk a gumókat, de a hámozással sok értékes tápanyagot veszítünk, elég kefével tisztára dörzsölni a csicsókát. A megtisztított, darabokra vágott csicsókát kevés vajjal vagy olajjal kikent tepsiben kb. 40 perc alatt megsütöm. Közben hagymát párolok, a végén a felaprított fokhagymát is beleteszem, erre kerül a megsült csicsóka és annyi víz (vagy vmilyen alaplé), amennyi ellepi. Összeforralom, majd botmixerrel pürésítem, beleteszem a tejfölt (tejszínt, gabonatejszínt), összemelegítem. A tányéron pár csepp dióolajat vagy pirított, aprított diót teszek rá, illik a csicsóka ízéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *