Chilis-gyömbéres-citromos csirkeleves

Hozzávalók (6 adag)
2 evőkanál olívaolaj
25dkg csirkecomb (2 felső), kifilézve, felkockázva
50dkg vegyes leves zöldség
(sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, felkockázva)
1,2 liter víz
só, bors
5dkg gyömbér, meghámozva, karikákra szeletelve
1 egész citrom héja
1 mokkáskanál chili-, vagy vörös currypaszta
3dl kókusztej
1 citrom leve
1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem
Az olívaolajon körbepirítjuk a kifilézett, felkockázott csirkecombot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi nagyjából ellepi, kb. 2 dl-vel.  Fedő alatt, kb. 10 percig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és zellert. Felöntjük 1,2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott gyömbért, a citromhéjat (amelyet egy-két nagyobb darabban fejtünk le a citromról), valamint a chilipasztát. Lefedve, kb. 20 percig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, de a zöldségek nem főnek szét. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kókusztejet, valamint a citromlevet. Tálaláskor finomra aprított friss koriandert, vagy petrezselymet adunk hozzá.
Recept és fotó innen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *