Kelkáposztás pite sütőtökkel, szalonnával

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 1,5 óra
Alapanyagok:

  • 3 ek olívaolaj
  • 40 dkg sütőtök kisebb darabokra vágva
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 5 szelet bacon
  • 1 tk friss zsálya felaprítva
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 4 ek víz
  • 7 ek olvasztott vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 6 réteslap

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

A tököt kevés olajon, sóval, borssal ízesítve pár percig pirítom, amíg el nem kezd puhulni. Ekkor egy tálcára rendezem, kihűtöm.

Ugyan ebben az edényben a hagymát, fokhagymát, bacont és a zsályát addig pirítom, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadom a káposztát és a vizet, sózom, lefedve 10 percig főzöm, majd kihűtöm.

Egy pite- vagy tortaformába elrendezem a réteslapokat: leteszek egyet, megkenem vajjal, kicsit elforgatom a formát, és ráteszek még egyet, megkenem vajjal… ezt négy lapig folytatom úgy, hogy a formát teljesen kibélelje a tészta, ne legyenek lyukak rajta. Rásimítom a káposztás keverék felét, erre a tököt, megszórom a parmezánnal, végül befedem a maradék káposztával. A tetejét a maradék két lappal fedem be, alaposan megkenem vajjal, és 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

 

Forrás: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *