Zsályás paradicsomos tonhal bulgurral

Tonhal bulgurral

Paradicsomos, tonhalas szósz, ebben az ételben nem főtt tésztával, hanem főtt bulgurral tálalva. Egyszerű, laktató könnyen elkészíthető vacsora.

Hozzávalók 1 főre:
fél dl bulgur
egy kis tonhalkonzerv
1 dl paradicsomlé
5-6 levélke zsálya összetörve
1 tk szárított petrezselyem
só, olívaolaj

Elkészítés:
A bulgurt lábosba teszem, ráöntök kicsit több mint 1 dl vizet, felforralom és lefedve addig főzöm, amíg már nincs rajta víz. Ez pár perc. Utána leveszem a tűzről, és lefedve hagyom még duzzadni kb 20 percig.

Közben kevés olívaolajat melegítek, a fűszereket a sóval átforgatom benne. Hozzáadom a tonhalkonzervet és a paradicsomlét és kicsi lángon kb 10 percig rotyogtatom. Amikor letelt a bulgur 20 perce, akkor az egészet összekeverem.

Tonhalkonzervből én azt veszem, amelyik nem olajban, hanem sós lében van, így annyi és olyan olajat keverek hozzá, amennyit én szeretek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *