Zöldséges kölessel töltött cukkini

Hozzávalók: 5 dkg köles, 2 dl víz, 1 közepes cukkini, 1 evőkanál olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 2 evőkanál vágott zöld (petrezselyem, lestyán, zeller zöldje), 1 fej hagyma, 1 kávéskanál vaj, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, 10 dkg friss gomba, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál rózsapaprika, 1 evőkanál tejföl, 3 dkg csíkokra vágott sajt, kevés vaj a forma kikenéséhez

A kölest a forrásban lévő vízbe tesszük, sóval ízesítjük és 25-30 perc alatt kis lángon megfőzzük.  A cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a vágott zöldfűszert összedolgozzuk, sózzuk és megkenjük vele a cukkini belsejét.

Ezután meghámozzuk hagymát, felkockázzuk, és a vajban üvegesre pároljuk. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paprikacsíkokat, a sárgarépát és a gombát a hagymára dobjuk, és 5-8 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a kölest. Majoránnával,  rózsapaprikával ízesítjük, és tejföllel dúsítjuk. A köleskásával megtöltjük a cukkinit és a tetejére sajtcsíkokat teszünk. A megtöltött cukkinit kivajazott tűzálló tálra tesszük, alufóliával letakarjuk, és 180 °C-on kb. 40 percig sütjük.

Forás: drótpostagalamb recepttár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *