Töklecsó – 3 változat

A cukkinis lecsó nagyon finom, itt három variációt mutatok meg, hogyan tehetjük kicsit változatosabbá. Egy sima, egy tésztás, meg egy rizses változat.

Első variáció: Kolbászos töklecsó

toklecso

Kellett hozzá (kb 2 főre):

4-5 paprika (saját termés)
1 méretesebb cukkini (vagy csomag, vagy anyutól, már nem emlékszem)
3-4 szem közepes paradicsom (saját termés)
1 fej vöröshagyma
1 darab kolbász (esetünkben csípős)
zellerzöld, só, bors, olívaolaj

A zöldségeket felkockázom. Elkezdem pirítani a vöröshagymát. Hozzáadom a paradicsomot és sózom, borsozom. Ez elméletileg elég levet fog ereszteni. Ezután mehet bele a paprika és a cukkini, kolbász, meg a zellerzöld.
Átkeverem, és fedő alatt készre főzöm. Én úgy szeretem, ha a paprika még picit roppan (ezért azt lehet akár később is beletenni). (a képen látszik is, hogy még roppanós maradt, az egyébként zöld kaliforniai paprika)

Második variáció: Kolbászos töklecsó tésztával

tesztas-toklecso

Kellett hozzá (kb 4 főre)

2 főre készült kolbászos töklecsó (ld fentebb)
2 adagnyi fusilli tészta

Valójában nem ettük meg külön a töklecsót, hanem kifőztem az adag tésztát, és azzal kevertem össze, de ehettük volna külön is (csak akkor nincs mit vinni másnap ebédre 🙂 )

Harmadik variáció: Töklecsó rizzsel

rizses-lecso

Kellett hozzá (kb 4 főre)

2 főre készült töklecsó
1 bögre barna rizs

A töklecsót elkészítettem a fentebbi szerint, csak most nem került bele kolbász, illetve zeller helyett lestyánt tettem bele, és a tésztáshoz hasonlóan összekevertem a kifőtt rizzsel.

2 Responses to Töklecsó – 3 változat

  1. djarni szerint:

    Szia!

    Nem lehet megunni ezeket, ne aggódj. Mi ma is rántottunk még ki cukkinit meg patiszont, ezt megunás nélkül lehet egész nap csipegetni (hetek óta).

    Néhány kisebbet meghagytunk (cukkini és patiszon), azt meg majd töklecsónak. De semmi kolbász (bár van), csak simán natúrban.

    Amúgy pedig a hétvégén úgyis leszedjük a következő adagot 😀 patiszon, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, stb..

    Üdv.: Arni

  2. djarni szerint:

    Ja, és nálunk a töklecsó alapból ráütött tojással megy.. 🙂 Mivel ilyet nem írtál, akkor itt az újabb recept ötlet. Bár ez nem recept, nálunk mindig ilyen:

    Töklecsó:

    Ezt szoktuk zsenge főzőtökből, cukkiniből, patiszonból. Talán ebben a sorendben egyre ízletesebb is..

    Hagyma dinsztelése, rá a kockázott tök, mikor megpárolódott / puhult, ráönteni a felvert tojást, mint egy rántottát megsütni és kész.

    Arni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *