Tonhalas penne kelbimbóval

Kelbimbóval, olajbogyóval és tonhallal készült olajos mártás pennetésztával. Különleges és nagyon finom.

Hozzávalók 1 főre:
10 dkg kukoricalisztből készült penne (vagy másféle tészta)
egy marék snidling (fagyasztott)
10 dkg kelbimbó
1 kis konzerv tonhal (80 gr-os)
10 szem magozot kalamatai olajbogyó (vagy másféle)
olívaolaj

Feltettem melegedni a vizet a tésztafőzéshez és kifőztem a tésztát. Gyakran veszek kukoricatésztát, kevesebb elég belőle, mert laktatóbb, gluténmentes és nem leszek olyan hamar éhes utána, mint a búzatésztánál. Az íze nagyon hasonló, hátránya, hogy kicsit ellapulnak, szétesnek. Látszatra olyan, mint a szétfőtt búzatészta, de ízre niincs vele gond.

Az olívaolajon kicsit megpároltam a magam fagyasztotta snidlinget, majd rátettem a megtisztított kelbimbókat. A kicsiket egyben, a nagyobbakat félbe-negyedve vágtam, hogy agyjából egyforma méretűek legyenek. Kevés vizet öntöttem rá, és lefedve kb 10 percig pároltam-sütöttem, néha megkevertem. Közben kimagoztam és apróra vágtam az olajbogyókat, szerintem a kalamatai a legfinomabb, és szeretem maggal venni, mert annak még jobb az íze. Beletettem a tonhalat és az olajbogyót, jól összekevertem és ismét lefedtem 2-3 percre. Amikor kész a tészta, azt is rátettem, óvatosan összekevertem, hogy minél kevésbé törjön a tészta és azonnal tálaltam.

 

Az eredeti recept gnocchival csinálta, nem pennével és tett bele paradicsomot is és parmezánt is, itt lehet elolvasni:
http://www.schef.hu/tonhalas-gnocchi-kelbimboval-recept

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *