Töltött patiszon

Ahogy a cukkini és a tök, úgy a patiszon is tölthető. Most egy lecsós jellegű darált húsos töltelék került bele.

Kellett hozzá:

2 patiszon (anyutól)
2 közepes paradicsom (saját)
3 kisebb paprika (saját)
1 fej vöröshagyma (bolti)
1/2 kg darált hús (sertéscombból)
só, bors, fehérbor, víz, olívaolaj

A patiszonokat alaposan megmostam és félbevágtam. A magokat kikapargattam, kidobtam, majd kivájtam úgy, hogy ne túl vastag, de stabil fal maradjon (vigyázzunk az aljára, mert a magok kaparása után sérülékeny, ne lukasszuk ki).
A kiszedett patiszonhúst apróra kockázom, mint ahogy a többi zöldséget is.
A sütőtálat kikenem, beleteszem a patiszonok alját. A tetejét is átkentem kevés olajjal.
olívaolajon a hagymát megpirítom, beledobom a paprikakockákat, sózom, borsozom, majd mehet bele a paradicsom, a hús és a patiszonkockák is. Felöntöm kevés édes fehérborral, és fedő alatt sütöm kicsit. Ha úgy érezzük, akkor tegyünk alá pici vizet is később. Fehéredés után is sütöm még egy kicsit, de nem kell teljesen puhulásig.
Belekanalazom a tölteléket a tök mélyedésébe, akár kicsit púposan, és ráteszem a tetejét. Most kicsit több lett a töltelék, mint amennyit bele tudtam halmozni, így a maradékot köré öntöttem. (ha nem maradt volna, kevés fehérbort öntök alá, hogy legyen lé alatta)
Fóliával letakarva kb 50 percet sütöm (ha beleszúrok az alsó tökbe, puha legyen), majd fedetlenül még egy kb 10 percet.

One Response to Töltött patiszon

  1. djarni szerint:

    Szép! 🙂 Így egyben még nem láttam.

    Mi egyébként kilószámra rántjuk ki a patiszont, cukkinit, és egész nap azt “rágcsáljuk”, enni se kell mást 😀

    Arni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *