Töltött mángoldlevelek

 

Hozzávalók:
10 nagy mángoldlevél
1 közepes fej vöröshagyma
1 csirkemell
2 közepes paradicsom
1 nagyobb paprika
petrezselyem
só, bors, víz
1 ek paradicsomsűrítmény

A mángoldleveleket megmostam, leszárítottam. Még nem vágtam le a nyelét, ami hosszabbra volt hagyva (tőnél vágtam le). Vizet forraltam, és abba pár másodpercre belenyomtam a nyeleket fogva. Kivettem, hagytam hűlni és óvatosan leszárítottam őket. Levágtam róla a nyeleket, és a vastag eret is elvékonyítottam, hogy könnyebben lehessen majd tekerni.
A hagymát, a meghámozott és magozott paradicsomot és a paprikát felkockáztam, és a petrezselyemmel és sóval-borssal szeletelőgépben “pürésítettem”. A csirkemellet apró kockákra vágtam (nagyon apróakra, amennyire csak tudtam), összekevertem a zöldségekkel, és ezt porcióztam ki a 10 levélre. Azokat feltekertem, az oldalait közben behajtottam (nagyjából mint mikor töltött káposztát csinál az ember). Egy lábasban két rétegben szorosan egymás mellé tettem, nem egészen három deci vízben elkevertem a kanál paradicsomlevet, ráöntöttem. Egy tányért tettem a tetejére (nem fedőt!), hogy lenyomja a leveleket, ne jöjjenek fel a víz tetejére, és így főztem bő 40 percet közepes hőfokon, majd sűrű joghurt híján tejföllel tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *