Töltött karalábé

4 méretes karalábé
1 csirke filézett melle

bors
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
1/2 bögre rizs

Egy kis olajon kifehérítem a rizst, sózom, majd 2 bögrényi vízzel felöntöm, finoman sózom, és takarékon, fedő alatt megpárolom. Amíg a rizs párolódik, addig a karalábékat megpucolom, és a kevésbé zsenge végét levágom. Karalábékanállal kikaparom a belsejét úgy, hogy nagyjából egyenletes vastagságú maradjon a zöldségkelyhem fala. A belsejéből előkerülő forgácsokat egy lábasba teszem, kis vajat adok hozzá, minimális vizet öntök alá, és fedő alatt megpárolom.
A karalábékelyheket lobogó, sós vízben egy picit előfőzöm, úgy 4-5 percig. Majd alaposan kicsöpögtetem, és sütőpapíros tepsibe ültetem. A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom. A kész rizsből a karalábékba kanalazok egy keveset, erre teszem a húst, egy újabb réteg rizs következik, megint egy kis hús, majd zárásként megint jöhet a rizs. Ezután a tepsit fóliával lefedem, és 190 fokos sütőbe tolom. 30-35 percig hagyom sülni. Amíg sül, addig a karalábéforgácsokat leturmixolom, kis tejfölt keverek bele, picit sózom, és friss petrezselyemmel megszórom. Tálaláskor a karalábékat az elkészült mártással kínálom.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *