Fehérboros töltött cukkini

A nagyobbra nőtt, kövér cukkinik kiválóan alkalmasak arra, hogy megtöltve süssük meg őket. Akár húsos, akár zöldséges töltelékkel, de igazi nyári könnyű főétel.

Kellett hozzá (kb 3 főre):

1 nagyobb, kövér cukkini (csomagból)
2 szem közepes paradicsom (saját termés)
1 közepes fej vöröshagyma (csomagból)
1 paprika (saját termés)
40 dkg darált hús (combból)
fél dl fehérbor
kakukkfű, zellerzöld (saját termés)
só, bors, olívaolaj
sajt

A cukkinit megmosom, hosszában félbevágom, a magját kikaparom (esetleg lehet a húsából is, és azt is belekeverni a töltelékbe, én ezt most kihagytam).
A vöröshagymát felkockázom, kis olajon megpirítom, hozzáadom a kockázott paradicsomot és paprikát, sózom, borsozom.
Átkeverem, majd mehet bele a darálthús és a kakukkfű és a zellerzöld is.
Ha nem elég leves a paradicsom, pici vizet adhatunk még hozzá.
Jól átkeverem, a hús fehéredéséig, illetve még egy picit sütöm, majd a kiolajozott sutőtálba tett cukkinik kivájt mélyedésébe kanalazom.
A tetejét megszórom reszelt sajttal, öntök alá kevés fehérbort, lefedem alufóliával, majd lefedve 200 fokon kb 30 percet, majd a fóliát leszedve a sajt barnulásáig sütöm (kb 10 perc még).
Ez így önmagában elég könnyű, szóval esetleg érdemes krumplit sütni mellé, vagy kovászosuborkát, káposztasalátát enni hozzá. Mi most paradicsommal ettük.

One Response to Fehérboros töltött cukkini

  1. regina szerint:

    hát, ez nagyon tetszik, és már a sajt sem okoz gondot, találtam laktózmentes változatot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *