Téli lecsó

Az üvegben eltett ízesítetlen paprika-paradicsom remek lecsóalap a tél közepén is.

Kell hozzá:

1 üveg lecsó (paprika és paradicsom, ízesítés nélkül)
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
kb 10 dkg füstölt húsos szalonna
só, bors

A füstölt szalonna még a karácsonyi menüből maradt, és már nagyon fel kellett használni, többek közt ezért is esett a választás a vacsorához a lecsóra. Felkockáztam, és serpenyőbe dobtam.
Amikor elkezdett kisülni a zsírja, rádobtam az apróra felkockázott vöröshagymát és póréhagymát, picivel később belenyomtam a gerezd fokhagymát (nyomóval, de lehet reszelni is).
Borsoztam, sót ekkor még nem tettem bele, mert a szalonna valamennyire az volt, és meg akartam várni, az mire lesz elég.
Amikor kellően átsült-pirult a hagyma és a szalonna, ráöntöttem a lecsót.
hagytam felforrni, megkóstoltam, pici sót még tettem rá, forraltam még kicsit. Így elég leves lett, esetleg lehet tovább hagyni, ha kevésbé akarjuk levesnek.
De én szeretem, ha van mit tunkolni.

One Response to Téli lecsó

  1. mimke szerint:

    Arra kiváncsi vagyok, hogy az én ízesített, olajos lecsóm hogy bírta az elrakást…De azt még tartogatom picit 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *