Szárazbabfőzelék

A recept Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek című nagyszerű művéből van, feltét nélkül, egy szelet kenyérrel is tökéletes ebéd.

Kellett hozzá (2 adaghoz):

kb 250 gr szárazbab (erős tipp, nem tudom mennyi volt)
1 kisebb vöröshagyma
2 ek olaj
2 ek liszt
só, bors

Mivel vacsorára készítettem, ezért reggel áztattam be a babot, ha ebédre szeretnénk, még este lefekvéskor tegyük be ázni őket. Feltettem a babot az ázólében főni (kicsit több legyen a víz, mint amit ellepi) és sóztam.
Amikor megpuhult, készítettem rá hagymás barna rántást:
a vöröshagymát apró kockákra vágtam, elkezdtem pirítani az olajon, majd a lisztet hozzákevertem, és hagytam kicsit pirulni. Ekkor kanalaztam rá a bab levéből és csomómentesre elkevertem (levéve a tűzről.)
Ezt belekevertem a főzelékbe, megkóstoltattam kell-e még fűszerezni, még rottyantottam egyet rajta és kész is volt.

One Response to Szárazbabfőzelék

  1. mmkriszti szerint:

    Ritkán főzök szárazbabot, de én úgy szoktam babnál is, lencsénél is, csicseriborsónál is, hogy ha beáztatom, akkor az áztatólét kiöntöm és új, hideg vízben teszem fel főni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *