Sült libamáj sült répával

A hízott libamáj nagyszerű ízélményt nyújt, ha finom édes répát sütünk ki mellé. Semmilyen fűszer nem kell hozzá, még só sem!

Liba- és kacsamáj témában egyébként érdemes elolvasni a Bűvös szakács igen jó írását, egyrészt vannak benne receptötletek, másrészt kicsit helyreteszi az ember fejében a témát.Kellett hozzá (2-3 főre):

Fél hízott libamáj
1 nagyobb, vastag répa
2-3 szelet pirítós

A répát vízben megfőztem, héjastul. (sokkal könnyebb pucolni megfőve). Megpucoltam, karikákra vágtam.
Az egy napig tejben áztatott libamájat 1,5-3 centi vastag szeletekre vágom. Felhevített serpenyőben (nem kell zsiradék alá!) 1-2 percig sütöm mindkét oldalát. A kiolvadó zsírt közben kikanalazgatom. Amikor színt kapott, sütőtálba helyezem, és előmelegített 180 fokos sütőbe ~3 percre még bedugom, majd kiveszem, és zsírjából kiemelve pihentetem kicsit.
Ezalatt megsütöm a kisült libazsíron a répaszeleteket, illetve elkészítem a pirítóst.
Nem tévedés, semmilyen fűszert nem használtam hozzá, még sót sem, nincs rá szükség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *