Sütőben sült fokhagymás kelbimbó parmezánnal

Remek köret, készülhet csupa kelbimbóból, vagy lehet más zöldségekkel is kombinálni. Jó párosítás a kelbimbó sárgarépával.

Hozzávalók:
70 dkg kelbimbó
kb fél dl zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2-3 dkg reszelt parmezán
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors

A megmosott kelbimbókat kevés sóval kevés vízben megpároljuk. Leöntjük a levét (nem kell kidobni, zöldséges leveshez nagyon jó), a kelbimbókat tűzálló tálba teszem, rádarabolom a vajat és addig kevergetem, amíg a vaj elolvad és mindenhol vajas a zöldség.

Összekeverem a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát, a reszelt parmezánt, sót, borsot és az egészet a kelbimbókra szórom. Sütőben, ha van, grillező funkcióval kb 10 percig sütöm. Nagyon jó köret, és önmagában is ehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *