Sült hal csírakörettel

A lucernacsíra köretként is használható, egyéb összetevőkkel remekül passzol például a sült halhoz. Ráadásul egészséges, és mivel nem tartalmaz sok kalóriát, fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók:
A halhoz:
4 halfilé (lehet bármilyen fehér húsú hal)
10 deka vaj
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, kakukkfű, rozmaring

A körethez:
4 maréknyi lucernacsíra (jó helyette bármilyen más csíra is)
apróra vágott metélőhagyma ízlés szerint
3 szál sárgarépa reszelve
2-3 retek reszelve
1-2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Öblítsük le a halszeleteket, majd szárítsuk meg őket. Egy serpenyőben keverjük össze a vajat és az olívaolajat. Amikor a vaj az olajban már teljesen elolvadt, szórjuk bele a fűszereket, majd ezzel a keverékkel vonjuk be a halszeletek mindkét oldalát, úgy, hogy azok jó fűszeresek legyenek. (Választhatjuk azt a megoldást is, hogy a fűszereket egy tányérba összekeverjük, majd abba mártjuk a vajas bevonattal bevont halszeleteket.) Ha a vajas-olajos fűszer a halszeretekre került, grillrácsra helyezzük azokat, és mindkét oldalukat 10-10 percig sütjük (amikor átforgatjuk a szeleteket, ismét alaposan bekenjük a fűszeres zsiradékkal, hogy biztosan ne száradjon ki).

A köret elkészítése roppant egyszerű, nem kell mást tennünk, mint összekeverni a csírát, a metélőhagymát, a reszelt sárgarépát, a retket és a zúzott fokhagymát, sóznunk és olívaolajjal meglocsolnunk.

Forrás: Képmás Szakácskönyv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *