Sült cukkini, krumpli és paradicsom tzatzikivel

Meghámozom és kb fél cm-es karikákra vágom a cukkinit. Serpenyőben olajat melegítek, mindkét oldalukon megsütöm a cukkinikarikákat.

Közben meghámozom a krumplit, és nagyon vékony, kb 2 mm-es karikákra vágom, majd szintén megsütöm.

Végül a héjastul kb 6-8 mm-es karikákra szeletelt paradicsom következik. Sok hasznos anyag egyáltalán nem vész el a sütéssel-főzéssel, a vitaminok közül is számosnak nem árt a hőhatás, az ásványok többsége is egyáltalán nem érzékeny a hőre. Sőt, van olyan, ami kifejezetten csak hőhatást követően tud érvényesülni, mint például a paradicsomban található likopin.

sultparadicsom

Tzatzikivel tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *