Sült csirke hajtásos rizzsel

A sült csirke elkészítése önmagában nem nagy dolog, de ha a hozzá illesztett köretbe zöldségek és csírák is kerülnek, már mindjárt különlegesebben fest a jól megszokott fogás, elkészítése pedig alig igényel pluszmunkát.

Hozzávalók:

A húshoz:
fél kiló csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

A rizshez:
20 deka rizs
két marék zöldborsó
2 deci húsleves alaplé
petrezselyem
fél deci olívaolaj
csírák

Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet, majd ízlés szerint befűszerezzük. A hagymát fölaprítjuk, a fokhagymát pedig kinyomjuk, majd mindezt egy lábasba tesszük és olajjal felöntjük. Erre helyezzük a melleket, meglocsoljuk még egy kis olajjal, majd vízzel kicsit feltöltjük (a víz ne lepje el a húsokat). Először fedő alatt puhítjuk, 10 perc után megfordítjuk, majd amikor már puha, levesszük róla a fedőt és zsírjára sütjük mindkét oldalát.

A köret nagyjából úgy készül, mint a rizibizi, tehát a rizst megmossuk, lábosba tesszük, hozzáadjuk a borsót, a petrezselymet, ráöntjük az olajat, majd fölengedjük az alaplével. Lefedve főzni kezdjük, és megvárjuk, amíg a rizs megfő. Amikor elkészült, finoman hozzákeverjük a csírákat, és már tálaljuk is.

Forrás: Képmás Szakácskönyv

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *