Spenótos spagetti

Gyorsan készen van, tradícionális olasz párosítás és nincs benne tejszín.

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg tészta
3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg spenót
olaj, só, bors
10 dkg keskesajt vagy fetasajt

Amíg kifő a tészta, addig egy fedeles serpenyőben olívaolajon megpárolom a karikára vágott hagymát. Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, és az alaposan megmosott és csomókba fogva csíkokra vágott spenótot. A spenótot addig kevergetem-párolom, amíg tetszik az állaga. Ha nagyon friss és bébispenót, akkor elég csak annyira, hogy éppen összeesik és kész is. Ha öregebb és nagyobbak a levelek, akkor ki is kell vágni a levelek közepéről a szárat és érdemes tovább főzni. Ha már jó, akkor sózom, borsozom, belekeverem a kifőtt tésztát. Rádarabolom a sajtot és tálalom. A sajt egy részét bele is lehet keverni még melegen, akkor jobban beleolvad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *