Sóskával serpenyőben sült roséboros lazac

A halszelet együtt készül a serpenyőben a párolt sóskával, így harmónikus lesz az összhatás. Rizzsel vagy krumplipürével különleges fogás.

Hozzávalók 1 főre:
1 szelet lazac (mélyhűtött)
10 dkg sóskalevél
2 gerezd fokhagyma
1 dl rosébor
olaj, só

A fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A sóskát megmosom, levágom a levelekről a szárat, ha vastagak, akkor a levelek belsejéből is kivágom, de nem dobom el. A levészárakat egészen apróra vágom, a leveleket vékony csíkokra.

Fedeles serpenyőben olajat melegítek közepesen melegre, beleteszem a fokhagymát, kevergetem, amíg sercegni kezd. Ekkor beleteszem az apróra vágott levélszárakat és sütöm pár percig. A fokhagyma nem éghet meg. Ha a szárak megpuhultak, akkor beleteszem a leveleket, kevergetem, amíg összeesik kicsit. Körben kitolom a szélére és középre teszem a halszeletet, így:

soskaserpenyoben

Aláöntök kb 1 dl rosé bort, lefedem és kb 20 percig sütöm-párolom, közben a halat egyszer megfordítom. Amikor a hal átsült, akkor kiveszem, a sóskát jól átkeverem és azonnal tálalom. Rizst vagy krumplipürét adok mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *